Laden Evenementen
Pavadita

vrijdag 24 september 2021 : 20:00 - 22:00

Het Pavadita Tango Strijkkwartet met Thierry Crommen (mondharmonica)

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Ter ere van het honderdste geboortejaar van Astor Piazolla brengt het Pavadita Tango Strijkkwartet, samen met Thierry Crommen,  een spetterende hommage aan Piazzolla!

Pavadita heeft uiteenlopende artistieke interesses en gebruikt deze graag om haar muzikale horizon te verbreden en nieuwe uitdagingen te zoeken. Of het nu gaat om het verkennen van verschillende muzikale genres, zoals rock, pop, klassiek en jazz of om samen te werken met andere muzikanten, acteurs, dansers en artiesten, de Pavaditas spelen altijd met hart en ziel. Ze brengen de rauwe kracht en intieme emoties van de tango in het hier en nu.

Speciale gast in dit programma is een bekend fenomeen op mondharmonica: de Belgische Thierry Crommen. Hij heeft 15 jaar getourd met de Franse chansonnier Michel Fugain. Daarnaast heeft hij een aantal eigen albums op zijn naam staan. Dankzij een fabelachtige techniek en een arsenaal aan harmonica’s gaat zijn sound van heavy blues tot de gepolijste klanken van Toots Thielemans. Met zijn kleurrijke improvisaties speelt hij Piazzolla’s muziek richting blues en jazz op een virtuoze manier.

Thierry Crommen (mondharmonica)

Naast klassiekers en minder bekende werken van Piazzolla, zal er zoals gebruikelijk ruimte zijn voor opwindend nieuw werk. Allemaal met sprankelende originele arrangementen en composities.

Een bijzonder concert met de rauwe kracht en intieme emoties van de tango!
Een voorproefje: https://youtu.be/GiHVFoXhpq4

De Pavaditas zijn:

Sophie Maria de Rijk (viool)

Na haar studie musicologie aan de Universiteit Utrecht stortte Sophie zich op haar grote passie: Argentijnse tango. Zij heeft vioollessen gehad van gerenommeerde musici o.a. in Buenos Aires en speelt nu in verschillende tango ensembles. Daarnaast werkt Sophie als arrangeur, componist en schrijver van artikelen over de Tango.

Claudia Valenzuela (viool)​

Claudia begon al op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze studeerde klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium en speelt in Europa en in Zuid-Amerika met veel bekende latin ensembles.

Maria Sofia Espiga Fonseca (viool)

​Ook Maria Sofia begon al vroeg haar vioolstudie en behaalde haar bachelor altviool in Lissabon en Amsterdam. Zij treedt op met wereldberoemde musici en werkt samen met een aantal van de meest invloedrijke dirigenten in Nederland en Europa, waaronder Reinbert de Leeuw, Frans Bruggen, Jan Willem de Vriend.

Eva van de Poll (violoncello)​

Eva heeft gestudeerd bij o.a. Dmitri Ferschtman, Michel Dispa en Ran Varon. Naast klassiek, voelt Eva zich aangetrokken tot de hedendaagse muziek, wereldmuziek en verschillende stijlen en disciplines. Zij heeft o.a. het trio To Be Sing opgericht en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland (waaronder een tournee naar Indonesië in 2010 en een festival in Turkije in 2012). Daarnaast speelt zij met andere groepen, zoals het Esscher Ensemble en het Filmorkest Max Tak, waar theater en andere kunstvormen samenkomen met muziek. Eva is sinds 2004 een enthousiast lid van Pavadita.