Laden Evenementen
Rombout Trio

vrijdag 3 september 2021 : 20:00 - 22:00

Het Rombouts Trio

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Drie gerenommeerde en gepassioneerde kamermusici met elk hun eigen indrukwekkende (solo)carrière, maar met een zelfde passie voor het triorepertoire.

Simone van der Giessen (alt viool) kent u wellicht als lid van het Navarra kwartet waarmee ze verscheidende prijzen won. Sinds 2018 maakt zij deel uit van het internationaal succesvolle Elias kwartet. In 2020 toerden ze o.a  door de USA met verscheidene Beethoven cycli.

Buiten het kwartet is Simone een veelgevraagd kamermusicus en heeft concerten gegeven met o.a. Anthony Marwood, Paul Watkins, Richard Lester en speelt met kamerorkesten zoals Britten Sinfonia en het Chamber Orchestra of Europe.

De Poolse violiste Kaja Nowak maakte op dertienjarige leeftijd haar concertdebuut met het Rzeszów Philharmonic Orchestra in Polen. Sindsdien trad ze op in Polen, Duitsland, België en Nederland, onder leiding van gerenommeerde dirigenten als Wojciech Rajski of Mirosław Jacek Błaszczyk. Kaja is laureaat van verschillende concoursen in zowel solo- als ensemblecategorieën en heeft vele prijzen op haar naam staan. Ze wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden op kamermuziekfestivals. Buiten Europa toerde ze in Brazilië en trad ze op in een reeks concerten in en rond Rio de Janeiro en Belo Horizonte samen met de Braziliaanse pianist Gian Ponte. Ze woont nu in Brussel en speelt op een viool gemaakt door Andrew Fairfax in 2012.

Anastasia Feruleva, geboren in 1992 in Archangelsk (Rusland), begon haar cellostudie op vijfjarige leeftijd. In 2018 rondde zij haar studie met de hoogste cijfers en cum laude af bij Troels Svane aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Zij wordt geprezen als een van de meest veelbelovende cellisten van haar generatie. Ook zij heeft gespeeld in wereldberoemde zalen in Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Hongarije, Polen, Roemenië, Brazilië en Nederland. Met haar meeslepende expressiviteit en authentieke persoonlijkheid weet ze haar publiek overal te vervoeren. Ze behaalde o.a. de prijs voor de beste interpretatie van het opdrachtwerk van de Nationaal Cello Biënnale Concours 2016 in Amsterdam. Zij bespeelt een cello van de Nederlandse bouwer Rombouts (1710), die haar in bruikleen is gegeven.

Programma op 3 september:

Franz Schubert – String Trio in Bes groot, D.581

 1. Allegro moderato
 2. Andante
 3. Menuetto. Allegretto
 4. Rondo. Allegretto

Jean Cras – String trio

 1. Lent
 2. Animé
 3. Très animé

-Pauze-

Beethoven – Serenade in D major, Op. 8

 1. Marcia. Allegro; Adagio
 2. Menuetto. Allegretto
 3. Adagio
 4. Allegretto alla polacca
 5. Tema con variazioni. Andante quasi allegretto