Laden Evenementen
Kobra Ensemble

vrijdag 15 oktober 2021 : 20:00 - 22:00

Kobra Ensemble (vocaal)

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Een klassiek geschoold ensemble dat het theatrale niet schuwt.

Met stemmen die perfect combineren presenteren zij een aanstekelijk programma waarin het hele muzikale spectrum wordt verkend.
Ze nemen u mee via volksmuziek naar onder andere Zweden, Macedonië en Haïti. Ze brengen klassieke muziek van de 16e eeuw tot hedendaagse Nederlandse componisten. Ook klassiekers van de Beatles en Paul Simon komen langs. Een breed repertoire, samengebracht door Kobra’s veelzijdige muzikaliteit.

Het Kobra Ensemble bestaat uit zeven klassiek opgeleide zangeressen die doorlopend op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en samenwerkingen. De afgelopen jaren traden ze op samen met o.a. Iván Fischer en het Budapest Festival Orchestra, het Metropole Orkest en leden van het Concertgebouworkest, maar ook met beeldend kunstenaars, videokunstenaars, verhalenvertellers, kostuumontwerpers, regisseurs en componisten. Het liefst zingen zij op zo verschillend mogelijke podia, evenementen en festivals. Constant op zoek naar nieuw publiek om te verrassen. Vandaar dat zij eerder samenwerkten met klassieke grootheden in het Concertgebouw, maar ook met een metalband op het Roadburn Festival

Regelmatig zijn zij op TV te zien, o.a. bij Podium Witteman: https://youtu.be/2BeZNzkQZwM