Laden Evenementen
Landheer Bolt

vrijdag 26 november 2021 : 20:00 - 22:00

Mariette Landheer en Marian Bolt

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Celliste Mariette Landheer, nu samen met pianiste Marian Bolt, met een klassiek repertoire.

Zij nemen ons mee op een Russische reis met ongewone vergezichten.
Spaanse invloeden en stukken met een dans karakter!
Een authentieke sonate van Shostakovich maar ook een vroege Strawinsky die nog helemaal niet “Russisch” klinkt .
Een danse oriëntale en een nocturne…. de rest verklappen we nog niet.

Mariette Landheer kreeg haar eerste cellolessen op Curaçao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht. Ze studeerde bij Luise Gorsira en gaf al op jeugdige leeftijd haar eerste concerten. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar solistendiploma bij Fred Pot en Jean Decroos, en studeerde nog twee jaar bij Dimitri Ferschtman in Amsterdam voor de aantekening kamermuziek. Nog tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Later legde ze zich toe op de kamermuziek. Ze werkt veelvuldig mee aan producties van het Koninklijk Concertgebouworkest. In oktober 2009 speelde ze solo met het Concertgebouworkest in een stuk voor 12 celli van Tan Dun. Met het ensemble “Les Quatre” treedt ze veelvuldig op in binnen- en buitenland. Masterclasses volgde ze bij Heinrich Schiff, Aurora Natola Ginastera en zeer intensief bij Daniel Shafran. Mariette is als cellodocente verbonden aan Dums en aan de Muziek en Dansschool Amstelveen .

Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude Vanden Eynden in Brussel. Marian Bolt gaf concerten in 17 landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende musici en ensembles.
Ze speelde op masterclasses met Herman Krebbers,Victor Liberman en Phi;ipp Hirshorn.
Sinds 1982, benoemd al tijdens haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor correpetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dat vak in het conservatoriumonderwijs.