Laden Evenementen
2021-2022-belle

vrijdag 11 maart 2022 : 20:00 - 22:00

Belle: haar liefdes, haar leven

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Belle van Zuilen“Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid”

 

Een intieme muzikale theatervoorstelling door Anita van Soest en Bas Verheijden over het leven en de liefdes van vrijdenker Belle van Zuylen.

 

Belle (volledige naam Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken) werd in 1740 geboren in een adellijke familie op slot Zuylen aan de Vecht. Ze woonde tot haar dertigste op Slot Zuylen en was een onafhankelijk denker, schrijfster en componiste (Belle van Zuylen – Wikipedia).
Zij en vrijwel alle andere vrouwen in haar tijd (Verlichting en Romantiek) moesten strijd leveren tegen de heersende mores en zich staande houden in een door mannen gedomineerde wereld. Muziektheatermaker Anita van Soest geeft je een verrassende inkijk in het leven van Belle, haar innerlijke worstelingen en zoektocht naar onafhankelijkheid.

Anita kennen we van een eerder optreden bij ons, alweer 2 jaar geleden. Toen verzorgde ze samen met andere musici een spetterend optreden. Zij is een veelzijdig artiest met ruime ervaring en weet haar publiek altijd te verrassen.

Zij treedt op met de prachtige teksten van Belle en wordt daarbij op de piano begeleid door Bas Verheijden. Hij speelt een compositie van Belle van Zuylen (L’amour est un enfant trompeur) en van andere vrouwelijke componisten, zoals van Cécile Chaminade, Clara Schumann-Wieck, Fanny Mendelssohn, Lily Boulanger en Amy Beach.

Bas Verheijden

Bewerking, spel: Anita van Soest
Piano: Bas Verheijden+
Regie: Margaret Steur

Meer info: www.anitavansoest.nl & www.basverheijden.com

 

Het wordt een ontroerende voorstelling!