Laden Evenementen

vrijdag 15 februari 2019 : 19:30 - 21:00

De West Coast Big Band met Vibrafonist Frits Landesbergen

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Een speciaal muzikaal programma, waarin Big Band en Vibrafoon centraal staan.

De West Coast Big Band maakt al meer dan 40 jaar deel uit van de Nederlandse jazzscene en heeft gewerkt met een aantal grote namen zoals Benjamin Herman, Ferdinand  Povel, Erik en Bart van Lier, Greetje Kauffeld , Edwin Rutten, Humphrey Campell  en vele anderen. De band wordt geleid door Nils van Haften (o.a. van Clazz Ensemble en Metropole Orchestra). De band speelt eigen repertoire, dagen traditionele bigband-stukken uit en begeleiden vaak verschillende soloartiesten.  De afgelopen jaren is dit in 2016 en 2017 bekroond met de eerste prijs op het jaarlijkse International Big Band Concours. Onlangs speelden zij nog met de vermaarde Belgische gitarist Philip Catherine en trompettist Bert Joris in een uitverkochte zaal in Tivoli, De Doelen en het Bimhuis.

Bij ons komen ze spelen samen met Vibrafonist Frits Landesbergen. Deze heeft, behalve met zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends, opgetreden met vele bekende jazz-artiesten als Madeline Bell, het Rosenberg Trio, Louis van Dijk, Cor Bakker (musicus), Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander. Frits Landesbergen groeide op met deze muziek. Hij begon als drummer en voegde daar later vibrafoon aan toe. Zijn talent werd op het conservatorium al snel onderkend, wat resulteerde in een jarenlange samenwerking op radio en tv met Pim Jacobs. Inmiddels kan hij terugkijken op een lange staat van dienst als uitvoerend muzikant over de hele wereld en als docent op diverse conservatoria. Frits vervult nog steeds een sleutelrol in de Nederlandse jazzscene, onder andere ook door jeugdig talent onder zijn hoede te nemen.

De band probeert ieder jaar een onderscheidend concertprogramma neer te zetten. Dit jaar spelen zij de bijzondere muziek van de legendarische Amerikaanse bandleider en vibrafonist Terry Gibbs met zijn Dream Band. Terry Gibbs (vibrafoon) formeerde zijn Dream Band eind jaren ’50 uit de beste studiemuzikanten van Los Angeles. De muziek kenmerkt zich door bekende stukken te transformeren in moderne frisse swingende arrangementen van o.a. Bill Holman en Bob Brookmeyer die daarmee een uitgebreid repertoire voor bigband en vibrafoon produceerden, waarbij de vibrafoon vaak de melodie speelt.

Om heerlijk in de Big Band sfeer te komen: http://www.westcoastbigband.nl/events/optie-frits-landesbergen-wassenaar/