Laden Evenementen

vrijdag 15 maart 2019 : 19:30 - 21:30

Het Atrium Quartet: Top kwaliteit in Den Dolder!

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

“A beautifully balanced group with a fine, burnished tone and excellent blend”

– The Strad –

Nikita Boriso-Glebsky– viool, Anton Ilyunin – viool, Dmitri Pitulko – altviool, Anna Gorelova – cello

Het Atrium Quartet is een van de meest inspirerende, dynamische en charismatische ensembles van deze tijd. In 2000 werd het kwartet gevormd aan het Conservatorium van St. Petersburg onder de inspirerende leiding van Prof. Joseph Levinson, de cellist van het gevierde Taneyev Quartet. Het kwartet is winnaar van twee prestigieuze internationale competities voor strijkkwartet: de eerste prijs en publieksprijs van het 9e ‘London International String Quartet Competition’ in 2003 en de Grand-Prix van het 5e ‘International String Quartet Competition’ in Bordeaux in 2007.

Inmiddels heeft het kwartet een uitstekende reputatie opgebouwd bij gerenommeerde strijkkwartet series en festivals over de hele wereld. Recente hoogtepunten waren o.a. recitals in Wigmore Hall, Royal Festival Hall, London, Library of Congress in Washington, het Frick Museum, New York, Les Invalides in Parijs, BOZAR in Brussel, De Doelen Rotterdam, deSingel in Antwerpen, het Palau Musica Catalana en L’Auditori in Barcelona, Philharmonie Hall en Mariinsky Concert Hall in St. Petersburg, Toppan Hall en Oji Halls in Tokyo, Harpa Concert Hall in Reykjavik.

Het Atrium Quartet is een van de beste vertolkers van het Russische Strijkkwartet repertoire. Maar naast de complete werken van Tchaikovsky, Prokofiev, Shostakovitsj, Arensky en Borodin biedt het kwartet eveneens de complete cyclus kwartetten van Beethoven, Mendelssohn, Schumann Brahms en Schubert. Onlangs is het uitgenodigd om in 2020 alle strijkkwarteten van Beethoven uit te voeren in de Suntory Hall in Tokyo. Dat is een hele eer en daarmee stapt het in de voetstappen van o.a. het Belcea en het Emerson Quartet. Ook muziek van de 20ste eeuw maakt een belangrijk onderdeel uit van hun repertoire, zoals Debussy, Ravel, Ligeti, Berg en vele anderen.

Bij ons spelen zij hun programma “Brahms versus Tsjajkovski”: Twee componisten, op dezelfde dag geboren, maar met heel verschillende achtergronden en vooral met hele verschillende visies op muziek! Het Atrium Quartet ging de uitdaging aan om werken van beide componisten te combineren. Zie hun prachtige video: https://www.youtube.com/watch?v=59nOWex0uQo

Op het programma staat ook een werk van Dmitri Sjostakovitsj. Zie: https://youtu.be/57X8EIkGUis

Voor meer informatie bent u van harte welkom op hun site: www.atriumquartet.com en op www.clamartists.com

Het Atrium Quartet: Top kwaliteit in Den Dolder!