Laden Evenementen

vrijdag 18 januari 2019 : 19:30 - 21:30

Ebonit Saxofoon Kwartet

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

 “Salon Debussy”

 

 

Dit sprankelende kwartet bestaat uit: Alberto Tárraga Alcañiz (sopraansax), Dineke Nauta (altsax), Mateusz Pusiewicz  (tenorsax) en Paulina Marta Kulesza (baritonsax).

Dit jonge kwartet werd opgericht in 2011 op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij les hadden van Arno Bornkamp. De leden zijn van Poolse, Nederlandse, Russische en Duitse origine, maar zoals altijd heeft muziek geen last van grenzen. Ze traden al op in de belangrijkste concertzalen van Nederland en daarbuiten waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, De Singel in Antwerpen, Musikverein in Wenen en het Konzerthaus in Berlijn. Daarnaast verzorgde het kwartet concerten tijdens verschillende gerenommeerde festivals als het “World Saxophone Congres” in St. Andrews (Schotland), het Verbier Festival (Zwitserland), de “Heidelberger Frühling”, “Schleswig-Holstein Musik Festival” en “Bachtage Würzburg” (Duitsland), het Grachtenfestival in Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ook déze musici winnen allerlei prijzen en recensenten van hun concerten en debuut CD uit 2016 zijn erg lovend. Citaat: Deze op hun instrumenten alleskunners spelen buitengewoon homogeen en spannend (Volkskrant). Qua intensiteit kunnen ze goede strijkkwartetten naar de kroon steken (Vrije Geluiden).

De debuut CD “The Last Words of Christ” met muziek van Haydn, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj verscheen in februari 2016 op het label Challenge Classics en werd genomineerd voor een Edison Klassiek 2016 in de categorie “Het Debuut”. Op hun Facebook pagina kunt u een opname horen in de nieuwe bezetting waarop zij Danse Macabre van Saint-Saëns spelen. Een stuk wat ze overigens ook in Den Dolder zullen spelen!

Op hun Facebook pagina kunt u een opname horen in de nieuwe bezetting waarop zij Danse Macabre van Saint-Saëns spelen. Een stuk wat ze overigens ook in Den Dolder zullen spelen!

Over het programma:

Salon de Debussy combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist u bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd? U hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken!

 • Claude Debussy (1862 – 1918) – Rêverie * (1890)
 • Claude Debussy – Symfonie in B-klein * (1880)
 • Leoš Janáček (1854 – 1928) – In de mist * (1912)
  I – Andante
  II – Molto adagio
  III – Andantino
  IV – Presto – Meno mosso
 • Claude Debussy – Divertissement voor pianovierhandig * (1882)
 • Jean Rivier (1896-1987) – Grave et Presto (1938)

PAUZE

 • Jean Françaix (1912 – 1997) – Petit Quatuor de Saxophones (1935)
 • Claude Debussy – Masques * (1904)
 • Maurice Ravel (1875 – 1937) – Le Tombeau de Couperin (1917)
  (arr. Johannes Pfeuffer/ Christoph Enzel)
  I – Prélude
  II – Fugue
  IV – Rigaudon
 • Claude Debussy – 2 Arabesques * (1888)
  I in E groot
  II in G groot
 • Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) – Danse Macabre * (1874)

* Gearrangeerd door Ebonit Saxophone Quartet