Terugblik op 17 mei 2024 “Tijdloos”

Op het podium stonden in een halve cirkel twee violen, verschillende gitaren en accordeons, een mandoline, een banjo, een doedelzak en een bandoneon uitgestald. In het midden stond Marjolein Meijers (ex-Berini) achter haar bas met aan haar zijde de broers Walter en Onno Kuiper die haar op de diverse instrumenten begeleidden. Het was Nederlandse folk met een Rotterdamse twist. Alle muzikanten zijn geboren Rotterdammers met een indrukwekkende staat van dienst.  Ze zijn ongelooflijk goed op elkaar ingespeeld.  Walter en Onno spelen al van jongs af aan samen en dat was te horen. De van oorsprong buitenlandse folksongs waren door Marjolein Meijers smaakvol vertaald of zij had ze van een eigen tekst voorzien.  Het waren verhalende liedjes over alle aspecten van het leven: liefde, blijdschap, verdriet, de kat, moeder, zoon en de hemel. De actrice Marjolein praatte de muziekstukken met anekdotes aan elkaar. Ook waren er instrumentale stukken met doedelzak, viool en basaccordeon, afkomstig uit Ierland, Schotland en in Cajun-stijl. Het was een avond met ontroerende, intieme en vrolijke liedjes.  De avond eindigde met een staande ovatie van een enthousiast publiek, waarna er nog gelegenheid was voor een glaasje en een praatje met elkaar en met de artiesten.