Terugblik CpDD  12-4-2024

Vive la Chanson

Britta Maria

Het was een avond vol weemoed en blijdschap waarin alle facetten van het leven werden bezongen: de liefde, de teleurstelling, de pijn en de hoop. Een volle zaal zong na de pauze mee met de bekende chansons zoals: Voilà, Non je ne regrette rien en Liefde van later. Britta Maria en Maurits Fondse praatten de chansons aan elkaar met levendige anekdotes over de chansonniers die vaak minder Frans waren dan wij dachten. De ouders van Aznavour bijvoorbeeld kwamen uit Armenië, Brel kwam uit Brussel, Piaf had een Marokkaanse grootmoeder en Gainsbourg was een kind van emigranten uit de Oekraïne. Wat voor moois kan een multiculturele samenleving opleveren! Oleg Fateev, afkomstig uit Moldavië, was de begeleider op accordeon. Het was indrukwekkend hoe hij met hart en ziel Britta begeleidde en virtuoze soli speelde.

De artiesten waren in staat ons te betoveren en ons mee te voeren naar de lichtstad Parijs.
Na een staande ovatie van het publiek was hun toegift Chaque fois.
De avond werd afgesloten met nog een glaasje, een gesprekje met de artiesten en voor sommigen met het kopen van een cd. Wat waren er veel enthousiaste reacties te horen!!