Terugblik 7-6-2024 Tribute to Peter Herbolzheimer/West Coast Big Band.

Dit keer hadden we helaas geen volle zaal maar wel ongelooflijk enthousiaste aanwezigen. Het was smullen voor de echte jazzliefhebber. Twee topsolisten  soleerden avontuurlijk en met grote creativiteit.

John Ruocco, saxofonist/klarinettist, is een oude rot in het vak die met vele grootheden uit de internationale jazzscene heeft gespeeld en o.a. lid was van de oorspronkelijke gerenommeerde Band van Peter Herbolzheimer samen met veel andere Nederlandse jazzmusici.  John soleerde o.a. op het muziekstuk  “ Just Like That “, een compositie en arrangement van Peter Herbolzheimer , misschien wel voor de 1000-ste keer maar zo bezield en egoloos dat velen geraakt waren.

West Coast Big Band

Maarten Combrink, het aanstormende trombonetalent scheelt in leeftijd bijna 50 jaar met John Ruocco, maar deed in zijn spel niet voor hem onder. Hij soleerde o.a. op het stuk “Dolphin Dance” van Herbie Hancock lyrisch, avontuurlijk en virtuoos.  Tijdens zijn studie had hij al meerdere prijzen gewonnen evenals de auditie voor lead trombonist bij het Metropole orkest.  De dag vóór het optreden was hij cum laude met een 10 afgestudeerd . Nils van Haften, de dirigent van de West Coast Big Band, feliciteerde hem en overhandigde hem publiekelijk een goede fles wijn namens de leden van de band.

Met een grote precisie, dynamiek en flair werden de composities en arrangementen van Peter Herbolzheimer door de West Coast Big Band gespeeld.  Het concert werd besloten met de klassieker “Girl Talk”, een prachtig arrangement van Herbolzheimer waarin de bastrombone opviel naast de beide solisten.

Na afloop mengden de leden van de bigband en de solisten zich onder het publiek.  Onder het genot van een glaasje werd er nagepraat  over jazz en de avond in het bijzonder. De sfeer was goed en het publiek en de muzikanten waren heel tevreden.