Terugblik Cuarteto Tangata

Vrijdagavond 15 maart 2024 was er een groot tangofeest waarvoor veel belangstelling was. De avond bestond uit drie delen: luisteren, kijken en doen.
Voor geïnteresseerden werd voorafgaand aan het concert een tangoworkshop voor beginners gegeven onder de bezielende leiding van Ezeguiel Sanucci, afkomstig uit Argentinië en zijn danspartner Marleen Michels. We leerden van hen de grondbeginselen van de tango. Een zeer goede afstemming tussen de danspartners en rekening houden met de anderen waren basisvoorwaarden. Het was een leerschool in samenwerking waar ook veel gelachen werd.

Daarop volgde een gepassioneerd concert van Cuarteto Tangata met opzwepende ritmen, sterke melancholie en drama van de Zuid-Amerikaanse ziel. Bij sommige muziekstukken gaven beide dansers een indrukwekkende performance van tango tot ballet. Het was een fascinerend schouwspel. Werken van bekende componisten als Astor Piazzolla maar ook eigen composities van pianiste Margreet Markerink werden ten gehore gebracht en raakten het publiek.
Na de pauze werd de zaal veranderd in tangosalon waarbij het publiek werd uitgenodigd de dansvloer te betreden. Ondanks enige aarzeling in het begin stond de dansvloer aan het einde van de avond vol.

Na een staande ovatie werd het tangofeest besloten met een ode aan de vrijheid: Libertango van Astor Piazzolla. Daarop volgde de cooling down onder het genot van een glaasje samen met de dansers en de muzikanten. Na deze bijzondere avond ging iedereen enthousiast en voldaan huiswaarts.