Terugblik “ Chopin meets the Blues”

De gebroeders Peter en Marius Beets hebben een grote fanclub en dat was te merken aan de zeer grote belangstelling voor hun optreden met “ Chopin meets the Blues”.

Energiek en virtuoos werd de vleugel bespeeld door Peter Beets. Tevens vertelde hij op een levendige wijze over het leven van Chopin en dat hij de prachtigste muziek componeerde in armoede, met een slechte gezondheid en zonder liefde. Op een smaakvolle wijze deden Peter en zijn broer Marius, contrabassist, geen afbreuk aan de muziek van Chopin maar voegden er juist een dimensie aan toe door hun improvisatie, de swing en de blues.  Marius Beets is de stabiele factor die de improvisaties een stevige basis gaf. Naast de vette baslijnen speelde hij ook virtuoze solo’s.

De avond zinderde van energie bij de muzikanten en bij het publiek.  Met grote voldoening kan het Cultuurpodium Den Dolder terugkijken op deze zeer bijzondere en verrassende avond waar een synthese ontstond tussen klassieke muziek en jazz.