Terugblik DuoVita 19-1-2024

Ondanks de koud en de lokale gladheid was de zaal goed gevuld. Het echtpaar Maria Nemtsova, piano en Vitaly Vatulya, saxofoon, twee topmuzikanten, gevlucht uit Oekraine met hun 2 kinderen, vormen het verrassende duo DuoVita.  De avond begon met ernstige, dramatische stukken van Oekraïense en Russische componisten waarin de pijn en de melancholie van de Oost-Europese ziel voelbaar was. Beide topmusici,  die prestigieuze prijzen hebben gewonnen en over de hele wereld spelen, wisten het publiek te raken.

Terugblik DuoVita

Het was fascinerend om te horen hoe de ongebruikelijke combinatie piano en saxofoon in de klassieke muziek met elkaar versmolt. De saxofoon was in staat om in de tonen van de vleugel te kruipen en daarin mee te zweven. Als een kameleon was de saxofoon dan een hobo, een klarinet of een viool. Na de pauze werd de muziek vrolijk en uitbundig met als uitsmijter twee stukken van Astor Piazzolla “Bordel 1900”en “Nightclub 1960”. Er volgde een staande ovatie waarna de bezoekers voldaan huiswaarts keerden.