Terugblik Kerstconcert “Socrateskoor en U” Cultuurpodium 15-12-2023.

In een volle, sfeervol versierde Maria Christina Kerk heeft het Socrateskoor onder leiding van Sven Boogert en begeleid door pianiste Hanna Zomerplaag, delen uit de Messiah van Händel gezongen, afgewisseld met bekende en minder bekende kerstliederen die gezongen werden samen met het publiek. Onder leiding van Sven Boogert heeft de zaal uit volle borst meegezongen. Het was een jubelend, vreugdevol concert waarbij het kerstthema “komt allen te samen” ruimschoots in de praktijk werd gebracht. De zang werd afgewisseld met instrumentale intermezzo’s door Anita van Soest op trompet, samen met pianiste Hanna Zomerplaag.
Anita deelde met ons de brief die Natasha van Weezel , schrijver, filmaker en journalist, schreef aan haar negen maanden oude zoon Max over de situatie in Israël en Gaza. Het was een aangrijpende, genuanceerde en niet polariserende brief met als belangrijkste boodschap “loop niet zomaar achter de massa aan maar gebruik je verstand”. Deze brief werd eerder gepubliceerd in het tijdschrift van Amnesty International.

De avond stond in het teken van samenzijn. De toon naar een goede kersttijd werd gezet.