Cultuurpodium Den Dolder

Het Cultuurpodium Den Dolder (CPDD) is een niet commerciële organisatie die uitsluitend door vrijwilligers wordt gerund. Zij stelt zich ten doel concerten en uitvoeringen te organiseren in de Maria Christina Kerk in Den Dolder voor een betaalbare toegangsprijs. De stichting financiert de concerten naast subsidies zo veel mogelijk uit de kaartopbrengsten. Door het aantrekken van geldelijke bijdragen van sponsoren en particuliere giften streeft de stichting naar een hoge kwaliteit van programmering.

Doelstelling

De stichting wil een gevarieerd cultureel podium bieden aan o.a. klassieke muziek, jazz, eigentijdse muziek, kleinkunst alsmede overige culturele activiteiten voor alle inwoners van Den Dolder en omgeving. Daarmee beoogt zij een waardevolle bijdrage te leveren aan het culturele en maatschappelijke klimaat in Den Dolder. Het Cultuurpodium heeft als doel om 8x per jaar op een vrijdagavond concerten en voorstellingen door professionele musici, acteurs, cabaretiers en jong aankomend talent te organiseren. De activiteiten worden georganiseerd door de bestuursleden en uitgevoerd met een team van enthousiaste vrijwilligers. De uitgenodigde musici en kleinkunstenaars krijgen een reële vergoeding.
Een samenwerkingsverband met andere culturele podia in de regio wordt in de nabije toekomst nagestreefd.

Eerstkomende uitvoeringen

Voor iedere uitvoering wordt in de StadsPers met een kwart pagina advertentie het eerstvolgende programma aangekondigd. Bovendien ontvangen alle personen die een e-mailadres hebben doorgegeven vóór de uitvoering een bericht als herinnering.
Binnenkort zal de programmering voor het komende seizoen 2023-2024 op de website en via de nieuwsbrief worden bekend gemaakt.

West Coast Big Band met solist Bart van Lier (Trombone)

vrijdag 7 juni 2024 : 19:30 - 22:00
Maria Christinakerk

In dit voorjaar tourt de West Coast Big Band  met het project Peter Herbolzheimer langs een aantal podia in Nederland. In de jaren ‘80 en ’90 maakte de in 2010 overleden trombonist, bandleider en arrangeur Peter Herbolzheimer furore met een hand-picked jazzorkest waarmee hij toerde en opnames maakte. Een aantal Nederlandse top-jazzmusici stond op het…

Lees verder