Laden Evenementen
Jonge helden

vrijdag 17 november 2023 : 20:00 - 22:00

De Jonge helden (Fama Koning, Vitto van Leeuwen, jeugdkoor Stichtse Vrije School)

Locatie

Maria Christinakerk
Dolderseweg 123
Den Dolder, 3734 BG Nederland

Vrijdag 17 november 2023 zullen “De Jonge Helden” optreden. De Jonge Helden zijn getalenteerde professionele musici die een verrassend en gevarieerd klassiek programma ten gehore zullen brengen met als afsluiting het Stabat Mater van Karl Jenkins.

Wie zijn de Jonge Helden?

Dit zijn celliste Fama Koning (2005), pianist Vitto van Leeuwen (2004), en jongeren van het Vrije School koor o.l.v. Sven Boogert. Pianist Bas Verheijden, zal Fama Koning en het Vrije School koor begeleiden.

Op 14 jarige leeftijd wint Fama Koning een finaleprijs in het Concertgebouw Concours. Hierop volgend wint zij de Labberté-Hoedemakerprijs en de Emmy Verhey Award. In 2021 presenteert zij haar debuut-cd “Salut d’Amour” in de Maartenskerk te Doorn. Februari 2022 wint zij een eerste prijs in het Prinses Christina Concours waarna zij in maart 2022 wordt uitgenodigd om te spelen bij Podium Witteman.

 

Vitto van Leeuwen begon op 6 jarige leeftijd met pianospelen en studeert momenteel bij Ksenia Kouzmenko in het kader van het Practicum Musicae traject. Piano staat voor hem centraal naast een brede interesse voor kunst en cultuur. Vitto was halve finalist in het Prinses Christina Concours en won verscheidene andere prijzen. Naast zijn passie voor klassieke muziek geniet hij van zijn studie wiskunde.

 

Het Stichtse Vrije School jongerenkoor o.l.v. dirigent Sven Boogaart, en pianist Bas Verheijen, voeren het Stabat Mater uit van Karl Jenkins uit. Karl Jenkins (1944) is een Welshe componist en voormalig lid van de jazz/rockformatie Soft Machine. Hij speelt onder andere saxofoon, hobo en piano. In zijn latere jaren is hij religieuze muziek gaan componeren waaronder het Stabat Mater.

Bas Verheijden is op 10 jarige leeftijd begonnen met pianospelen en heeft op verschillende concertpodia in diverse combinaties gespeeld. Hij nam o.a. met violiste Liza Ferschtman, een dubbel-cd op met muziek van Franck, Poulenc, Debussy, Stravinsky en Tsjaikovski waarmee zij op de 2e plaats van de top 50 van radio 4 kwamen.