kleiner

15 februari 2019 > De West Coast Big Band

met Vibrafonist Frits Landesbergen

De West Coast Big Band maakt al meer dan 40 jaar deel uit van de Nederlandse jazzscene en heeft gewerkt met een aantal grote namen zoals Benjamin Herman, Ferdinand Povel, Erik en Bart van Lier, Greetje Kauffeld , Edwin Rutten, Humphrey Campell en vele anderen. De band wordt geleid door Nils van Haften (o.a. van Clazz Ensemble en Metropole Orchestra), speelt eigen repertoire, daagt traditionele bigbandstukken uit en begeleidt verschillende soloartiesten. De afgelopen jaren is dit in 2016 en 2017 bekroond met de eerste prijs op het jaarlijkse International Big Band Concours. Onlangs speelde zij nog met de vermaarde Belgische gitarist Philip Catherine en trompettist Bert Joris in uitverkochte zalen in Tivoli, De Doelen en het Bimhuis.
frits landesbergen 2
Bij ons komen ze spelen samen met Vibrafonist Frits Landesbergen. Deze heeft, behalve met zijn eigen combo, opgetreden met vele bekende jazzartiesten als Madeline Bell, het Rosenberg Trio, Louis van Dijk, Cor Bakker, Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander. Frits begon als drummer en voegde daar later vibrafoon aan toe. Zijn talent werd op het conservatorium al snel onderkend, wat resulteerde in een jarenlange samenwerking met Pim Jacobs. Inmiddels kan hij terugkijken op een lange staat van dienst als muzikant over de hele wereld en als docent op diverse conservatoria. Frits vervult nog steeds een sleutelrol in de Nederlandse jazzscene, onder andere door jeugdig talent onder zijn hoede te nemen.
De band zet ieder jaar weer een onderscheidend concertprogramma neer. Dit jaar spelen zij de bijzondere muziek van de legendarische Amerikaanse bandleider en vibrafonist Terry Gibbs. Terry formeerde zijn Dream Band eind jaren ’50 uit de beste studiomuzikanten van Los Angeles. De muziek kenmerkt zich door bekende stukken te transformeren in moderne, swingende arrangementen van o.a. Bill Holman en Bob Brookmeyer.
Een voorproefje? Klik op: https://youtu.be/nsrg1KLcwk8
Maar live zijn ze nog beter!
Cultuurpodium Den Dolder
Paltzerweg 299
3734 CM Den Dolder
www.cultuurpodiumdendolder.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close