foto heleen
Heleen van den Homberg – Zang, tekst en composities
en
Bert van den Brink – piano en arrangementen

Laat u ontroeren door de kracht van de waterwereld

Heleen van den Hombergh is zangeres, songwriter, maar ook natuurkenner en wereldreiziger. Zij neemt de luisteraar mee over de hele wereld naar indrukwekkende waterbronnen, zoals de woeste watervallen van de Foz de Iguazu in Brazilië, het onpeilbaar diepe Tobameer met z’n wonderbaarlijke geschiedenis, het mysterie van miljoen flamingo’s aan het Keniaanse Nkuru meer, maar ook het Hollands duinlandschap. Met “Blue Lifeblood” verbindt Heleen de prachtige en gevaarlijke dynamiek van het water met die van de menselijke kracht en kwetsbaarheid. Met haar rijke blues/jazz stem probeert Heleen water als basiselement van menselijk leven in muziek te vangen.
bertvandenbrink017.tif
Heleen wordt op subtiele en virtuoze wijze begeleid door meesterpianist Bert van den Brink. Hij musiceerde met grootheden als Eric Vloeimans, Toots Thielemans en Chet Baker en ontving de VPRO/Boy Edgarprijs (2007). Als arrangeur/producer schreef hij onder meer voor het Metropole Orkest en Paul de Leeuw. Naast docent en componist is Bert tevens actief als arrangeur en producent. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy and Bess van de Amerikaanse componist George Gershwin, uitgevoerd door de Houdini's en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.
P1190020.00_26_22_23.Still031
Bert en Heleen maakten twee albums, een DVD/TV productie en traden al op in het BIMhuis, op het North Sea Jazz, de Doelen en Musis Sacrum en het Concertgebouw.

Citaten:
‘Van den Brinks kracht ligt in zijn opperste concentratie, in zijn vermogen de solist aan te vullen, van een verrassend tegengeluid te voorzien. Niemand luistert zo goed als Bert van den Brink.’ (Jury VPRO/Boy Edgar-prijs).
“Een in jazzland nimmer geziene combinatie van talent. Live net zo ontroerend fraai in de weer als op de plaat. Een prachtige stem, een indringende voordracht, oprechte bezieling, teksten die eindelijk weer eens ergens over gaan.” (Hans Invernizzi, De Gelderlander/ Stentor).

Luister om een indruk te krijgen naar Devil's Throat song en naar een paar nummers van hun album “Blue lifeblood”: https://www.heleenvandenhombergh.com/
Voor de Spotify luisteraars onder u: https://open.spotify.com/artist/2nH01wF1MsBkDw0NdFxksI
Vrijdagavond 12 april 2019 om 20.00 uur in de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123, Den Dolder. Zaal open om 19.30 uur.
Kaarten € 15,00 p.p. incl. consumpties (leden ASZ en KBO-PCOB-Zeist € 12,50, pas tonen bij kassa).
Over te maken naar NL07 RABO 0146 0339 14 t.n.v. Cultuurpodium Den Dolder o.v.v. Blue Lifeblood. De kaarten liggen bij de kassa voor u klaar.
Cultuurpodium Den Dolder
Paltzerweg 299
3734 CM Den Dolder
www.cultuurpodiumdendolder.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close