cropped-combi-toets-logo

Nieuwsbrief Lustrum

16 en 17 november vierden wij ons eerste Lustrum!

In deze nieuwsbrief:
  • Beelden en sfeerverslag van het prachtige concert van Mila Baslavskaja, Dmitri Ferschtman en Mara Mostert.
  • Beelden van de repetities en het presentatieconcert van de (amateur) Big Band en het Koor.
  • En een mooi gebaar voor onze volgende optredens.

16 november 2018 > Lustrumconcert

Vrijdag 16 november om 20.00 uur was ons officiële lustrumconcert, omlijst met feestelijke, professionele catering door James Catering.
De zeer gerenommeerde cellist Dmitri Ferschtman en pianiste Mila Baslavskaja (uit Bosch en Duin) kwamen met hun virtuoze kleindochter, violiste Mara Mostert een mooi optreden verzorgen. Speciaal voor deze avond hadden zij een "bont programma" samengesteld met stukken van Ludwig van Beethoven, Camille Saint Saens, Tsjaikovski,Robert Schumann en Felix Mendelssohn.
Een hele avond genieten voor ruim 200 bezoekers!
Verslag van een van onze toehoorders Jan van Buren:
Na C komt D
Vrijdagavond en klassieke muziek, een combinatie die voor ons niet gebruikelijk is. Je kent wel wat klassieke muziek maar gaat vrijwel nooit naar een concert.
In de zaal gezeten stelt, wat een oma blijkt te zijn, de musici aan ons voor. Allereerst Dmitri Ferschtman (cello), daarna, met veel trots haar kleindochter Mara (viool) en tenslotte zichzelf Mila Baslavskaja (piano).
Ik heb wat aantekeningen gemaakt om vast te leggen wat klassieke muziek met mensen kan doen. Toen het eerste stuk ten gehore werd gebracht schreef ik het volgende: Oma met heldere vleugelklanken, vervolgens sonore celloklanken van opa en dan kleindochter Mara (net 14 geworden) met sprankelend vioolspel.
Als je zo jong met zoveel beleving muziek naar het publiek kunt brengen ben je, althans voor mij, een kanjer.
In het derde stuk dat werd gespeeld, waande je je als publiek op die door de muziek geschetste tedere plek, ik keek voor mij uit en zag op de muur de engelen die in steen zijn gevormd meedansen.
De drie gebruikte instrumenten versterkten elkaar en versmolten tot één instrument, de musici waren zo vingervlug dat zij ook goochelaar zouden kunnen zijn.
Kortom een avond die op mij een diepe indruk heeft achtergelaten, een avond die heeft bewezen dat klassieke muziek bepaald niet oubollig is.
Het eerste lustrum van Cultuurpodium Den Dolder is wellicht voor onze lokale overheid het juiste moment om te overwegen in Den Dolder een, in de ruimste zin des woords, Odeon te realiseren.

Jan van Buren


Onze fotograaf (Mel Boas) heeft prachtige sfeerfoto's gemaakt. Aangevuld met een aantal amateur kiekjes krijgt u hier onder, als aanwezige en u als afwezige, een mooi beeld.
De ontvangst van onze genodigden.....
collage voorbereidingen
En wat speelden zij fantastisch!
concert zelf_1
Na afloop gezellig napraten en genieten van de heerlijke drankjes en hapjes.....
publiek

zaterdag 17 november 2018

Wat een muzikaal spektakel!

In het kader van ons Lustrum organiseerden wij eveneens een aantal muzikale activiteiten op zaterdag 17 november a.s. voor iedereen die zingt en/of een instrument bespeelt. Overdag werd er stevig gerepeteerd om 's avonds in de Maria Christina Kerk een groots concert neer te zetten. Eveneens vond op deze dag een Masterclass plaats voor jonge blazerstalenten. Dit inspirerende project vond plaats onder supervisie van de enthousiaste en professionele musici Sven Boogert (projectkoor) en Anita van Soest (bigband en masterclass).
Op 3 plekken werd er druk geoefend door het amateurkoor en de bigband......
repetitities
Het Presentatie concert......
Het Presentatie concert_11
En dit alles kwam tot stand, mede door onze vrijwilligers.......
vrijwilligers
geld

Een mooi gebaar!

Van een enthousiaste vaste bezoeker aan ons Cultuurpodium ontvingen wij onlangs een gift van € 1.500,00. Deze vrijwillige bijdrage kunnen we in 2019 goed gebruiken om weer een mooi programma samen te stellen en popartiesten te laten optreden in Den Dolder.

Stichting Cultuurpodium Den Dolder beschikt over een ANBI-verklaring. Een ANBI is een “Algemeen Nut Beogende Instelling” die door de inspecteur van de belastingdienst is goedgekeurd. Het voordeel van schenken aan instellingen met zo’n verklaring is dat uw gift (geheel of gedeeltelijk) in mindering kan worden gebracht op uw belastbaar inkomen. Iedere gift is welkom!

Onze optredens in het nieuwe jaar

Na ons Lustrum nemen we even pauze en slaan we een maand over. December is al zo'n drukke maand! Daarna starten we weer op vrijdag 18 januari 2019 met het Ebonit Saxofoon Kwartet; een jong, enthousiast viertal!
Zie voor alle concerten en voorstelling tot aan de zomer:

Het bestuur van het Cultuurpodium Den Dolder

wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019

Cultuurpodium Den Dolder
Paltzerweg 299
3734 CM Den Dolder
www.cultuurpodiumdendolder.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close