cropped-combi-toets-logo

Het zou zonde zijn als u deze vier jonge, enthousiaste, sprankelende saxofonisten zou missen!

9093530

Welkom in SALON DEBUSSY!

Alberto Tárraga Alcañiz (sopraansax), Dineke Nauta (altsax), Mateusz Pusiewicz (tenorsax) en Paulina Marta Kulesza (baritonsax) gaan ons meenemen in hun Salon Debussy...….

Het kwartet werd opgericht in 2011 op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij les hadden van Arno Bornkamp. De leden zijn van Poolse, Nederlandse, Russische en Duitse origine. Ze maakten al snel naam in binnen- en buitenland. Ook déze musici winnen allerlei prijzen en recensenten van hun concerten en debuut CD uit 2016 zijn erg lovend. Citaat: Deze op hun instrumenten alleskunners spelen buitengewoon homogeen en spannend (Volkskrant). Qua intensiteit kunnen ze goede strijkkwartetten naar de kroon steken (Vrije Geluiden). Een voorproefje: Ebonit kwartet.
Op hun Facebook pagina kunt u een opname horen in de nieuwe bezetting waarop zij Danse Macabre van Saint-Saëns spelen. Een stuk wat ze overigens ook in Den Dolder zullen spelen!

Over het programma:
Salon de Debussy combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist u bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd? U hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken!

Programma seizoen 2019 - 2020

Cultuurpodium Den Dolder
Paltzerweg 299
3734 CM Den Dolder
www.cultuurpodiumdendolder.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close