Cultuurpodium Den Dolder

Vrijdag 15 november 2019 > Erard Ensemble met hun eigen vleugel uit 1851!

Het Amsterdamse Erard Ensemble bestaat uit pianist Edward Janning, violist Casper Bleumers, altvioliste Ásdís Valdimarsdottír en cellist Jan Bastiaan Neven.

Het ensemble is een van de toonaangevende groepen die zich toelegt op het op een authentieke manier uitvoeren van kamermuziek uit de romantische periode. Met een originele negentiende-eeuwse vleugel streeft het Erard Ensemble ernaar de frisheid en transparantie van de klank terug te vinden zoals die bestond in de negentiende eeuw.
Erard-Ensemble
https://www.youtube.com/watch?v=E20FfI4jXY0
In deze clip maakt u kennis met de Erard Ensemble terwijl ze zich voorbereiden op hun nieuwe cd met kamermuziek van Schumann, Mahler en Krill. Voor deze opname speelt pianist Edward Janning op twee historische gerestaureerde Erard-vleugels van Frits Janmaat. Voorafgaand aan de opnamesessies bezoekt Edward de werkplaats van Frits in Amsterdam.
De leden van het Erard Ensemble zijn ervaren kamermusici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest. Het Ensemble geeft al vele jaren concerten in de Amstelkerk in Amsterdam, in de Van Houtenkerk in Weesp en op diverse locaties in het land.
Erard-Ensemble-1
Het repertoire bestaat uit bekende meesterwerken (bijvoorbeeld van Schumann, Brahms en Fauré), maar ook uit minder bekende, zeer interessante composities van meesters als Fuchs, Jongen en Krill.

Bij ons staat op hun programma:
Joseph Haydn - Pianotrio in E
Ludwig van Beethoven - Derde Sonate voor cello en piano in A
Felix Mendelssohn - Tweede Pianotrio in c

https://youtu.be/mbCzHi__vUc
Kom genieten van de sprankelende klanken van het Erard Ensemble!
Toegangskaarten bestellen:
Het concert wordt gehouden in de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123-B (hoek Pleineslaan) 3734 BG Den Dolder.
Tijdstip aanvang programma 20.00 uur. Zaal geopend vanaf 19.30 uur.

Toegangsprijzen:
€ 15,00 per persoon. Over te maken op rekening NL07RABO 0146 0339 14 t.n.v. Cultuurpodium Den Dolder o.v.v. van Erard Ensemble.
De prijs is inclusief 2 consumpties. U ontvangt geen betalingsbevestiging, maar uw tickets liggen gegarandeerd op de avond van de uitvoering gereed bij de kassa.
Voor leden van ASZ/ PCOB geldt een gereduceerde prijs van € 12,50 per kaart.
Resterende kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar tegen contante betaling.

Cultuurpodium Den Dolder
Paltzerweg 299
3734 CM Den Dolder
www.cultuurpodiumdendolder.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close