12 oktober 2018 > Schilderijententoonstelling: Een familieconcert!

Laat u verleiden beelden te zien die opgeroepen worden muziek en verhaal!

De Schilderijententoonstelling is een van de meest spraakmakende pianocomposities van de negentiende eeuw en is vele male bewerkt. Moessorgski schreef het werk, bestaande uit 16 stukken voor piano, naar aanleiding van een bezoek op 23 juni 1874 aan een tentoonstelling van schilderijen van zijn vriend Viktor Hartmann.

Tijdens dit familieconcert staan er tien schilderijen van hem centraal met projecties van verschillende kunstenaars en kunstvormen (b.v. tekenfilmpjes).

Ook worden er tijdens het concert enkele geheimen van de piano onthuld: De pedalen, de snaren, de hamertjes, de zwarte en de witte toetsen, het touché. En de vraag: ”Wie was toch die Moessorgski?”

Edwin Rutten heeft het verhaal geschreven bij dit familieconcert. Edwin is verhalenverteller, auteur, zanger, acteur, presentator, muzikant, docent en columnist. Hij maakt met eigen geschreven verhalen klassieke muziek toegankelijk voor ”kinderen en andere volwassenen”. Te zien en te horen in concertzalen met vele  bekende Nederlandse en buitenlandse symfonieorkesten. Als ambassadeur in de serie Aangenaam Klassiek for Kids brengt Edwin verschillende cd’s uit. ‘Der Ring des Nibelungen’ van Richard Wagner met dirigent Bernard Haitink. Uit handen van Pierre Audi ontving hij een gouden plaat voor deze productie. In dezelfde serie verschenen: ‘Mozart, je zal maar een wonderkind zijn’, ‘Let’s Barok’, ‘Het Weihnachtsoratorium’, ‘Assepoester en het Zwanenmeer’, ‘Carnaval der Instrumenten’ – bestaande uit ‘Het Carnaval der Dieren’ en de Young Persons guide To The Orchestra en in 2016 de cd ‘Het Kasteel van Beethoven’. Sinds 1 januari 2015 presenteert hij het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert met de Wiener Philharmoniker uit Wenen. Elke zondag bij MAX te horen met Jazz in the Evening op NPO Soul & Jazz. Elke twee maanden schrijft Edwin de column ‘Klassieke Kinderenzaken’ in het magazine Klassieke Zaken. Zie verder: www.edwinrutten.nl

Van de meesterpianist Misha Fomin hebben wij bij ons podium al kunnen genieten op 13 april jl. Sinds zijn spectaculaire debuut-recital in Het Concertgebouw (2002) is Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Met zijn fantastische bijdrage aan dit familie concert blijkt wel zijn veelzijdigheid! In Moskou studeerde hij cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessin. In 1996 zette hij zijn studie voort aan de Hochschule für Musik ‘Franz Liszt’, Weimar en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast solistische optredens, o.a. recitals in Carnegie Hall (New York), de Musikverein (Wenen), de Philharmonie (St. Petersburg), Konzerthaus (Berlijn) en Het Concertgebouw (Amsterdam) o.a. de Grote Zaal in 2016, is hij ook actief in Kamermuziek- verband. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het Balakirev Pianotrio en werkt hij samen met het gerenommeerde Atrium String Quartet.Regelmatig is hij te beluisteren en te zien op radio en televisie. www.mishafomin.com

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close